Соціальні мережі

facebook youtube viber instagram telegram tik-tok

ІСТОРІЇ МАМ

Знайомство з матусею

"Що ви вважаєте її найбільшим досягненням у цій сфері? І лишіть сором’язливість їй – хваліть!"

Сьогодні я хочу познайомити Вас з однією жінкою - мамою,історія якої не залишить байдужим жодну людину.Це Марія Мотичка з с.Синевір Закарпатської обл.,яка має двох синочків,старший помер від СМА не доживши 3 рочків,середній Сашик здоровий,а менший Павлик якому 1,6 також має СМА і може померти без лікування,яке коштує 65 000 000 грн.,і найбільшим досягненням цієї мами є те,що вона кожного дня не покладаючи рук бореться за життя своєї дитини,вона щиро вірить і надіється що завдяки допомозі небайдужих людей їй вдасться врятувати сина.У цих щоденних клопотах ,вона забула що вона жінка,забула про свої потреби і живе лише з однією ціллю - врятувати Павлика.Кожен її день присвячений дітям,сотні дзвінків в різні інстанціїї,вправи та процедури з Павликом,не кожному під силу витримати такі випробування,які кожного дня проходить Марія.Вона дуже любляча мама,б'ється як риба об лід заради спасіння своєї дитини.

"Як ви вважаєте, хто або що надихає її працювати над собою?"

На всю цю працю над собою її надихають сини,заради яких вона старається бути кращою.Кожного дня вона переступає через свої потреби ,виходить з зони комфорту лиш би врятувати Павлика.

"Якби її дітей попросили описати її, що б вони про неї розповіли?"

Вони б сказали ,що вона найтурботливіша мама на світі.Хоч менший Павлик ще і не може висловити свою думку,він дивиться на Марію таким поглядом,що цим все сказано,його усмішка передає всі його теплі почуття. У присвяті книги про її життя думаю варто написати такі слова - "Материнська любов не знає меж",бо саме так можна описати її життя.Її діти всесвіт для неї.

"Про що вона мріє? Що б хотілося подарувати їй найбільше?"

Єдине її бажання ,це щоб її хворий синочок був здоровий,бо кожного дня він може померти як і старший.Вона не мріє про матеріальні подарунки,хоча я думаю їй дуже потрібно відпочити і розслабитись,знайти трохи часу для себе,та єдине її бажання - врятувати Павлика від СМА.

Якщо її номінують, значить, для тебе вона вже найкраща! Але все ж - чому саме вона має отримати звання «Мама року»?

Вона найкраща тим - що вона до останнього вірить в свою дитину,шукає методи порятунку,там де їх здавалось немає. Легко бути супер мамою коли у тебе здорові щасливі діти ,а коли це дитина з смертельним діагнозом,емоційно важко це витримувати.Та все ж Марія не опустила руки вона прийняла хворобу і продовжує з нею боротися,бо для неї її діти найкращі.

Найсильніша мама

Історія Марії з її вуст "Ми звичайна сім'я з маленького села Синевир ,що на Закарпатті.Я завжди мріяла про велику родину ,і тому ми з чоловіком завжди старались щоб у нас для цього були всі блага.Коли народився наш старший синочок я була на сьомому небі від щастя,але все перевернулось коли ми почули про невідому нам хворобу СМА ,на той момент не було методів лікування і наш синочок помер.Мій світ зруйнувався я не знала що робити,цей біль і досі роз'їдає моє серце,він не забудеться ніколи. Та пройшов час і Бог подарував нам Сашика і я повірила що СМА залишилась назавжди у минулому. А рік і 6 місяців тому народився наш менший синочок Павлик ,ближче до рочку ми запідозрили неладне і звернулись до лікарів. Все про що я боялась,справдилось.Повернувся страшний сон ,що знову перевернув наше життя з ніг на голову. У вашого сина - СМА. Через відсутність спеціалістів нам довелось пів року чекати результатів,через це було втрачено багато часу. Понад усе на світі я боюсь втратити свого сина. Я бюсь як риба об лід,я на все згодна лишби Павлик жив,але цього замало,бо самим нам не впоратись. У нас залишилось дуже мало часу,серце кров'ю обливається коли дивлюсь на муки Павлика. Мої діти - моє життя і без них я себе не уявляю"

Більше